Borde

Jag borde nog skriva ett långt inlägg om midsommar. Men helt ärligt, jag tror min hjärna smälte ihop under helgen. Det är så varmt att jag inte kan tänka.

Det som är bra med värmen är att min damphund inte ens orkar göra bus. Eller jo, han försöker, men han ger upp ganska omgående.
Ska upp på apoteket idag och kolla efter någon salva till hans myggbett. Han kliar ihjäl sig. Sen har han även fått nå slags eksem vid svansroten. Vet inte om det är för värmen, antagligen.

Midsommar var iaf väldigt trevligt. Jag, sambo, hund och sambos syster packade in oss, mat och grejs i två bilar och for till Hedemora. Vi gjorde absolut ingenting hela dagarna. Dom drack grogg, jag drack läsk. Vi promenerade hunden, dom badade, hunden också.  Så såg hela helgen ut. Väldigt trivsamt och lagom.

När vi skulle åka hem, är bilbatteriet dött. Inga startkablar finns att frambringa. Och eftersom det är en disel , går det inte att skjuta igång den. Men! Min man, McGywer*stavning*,  bygger egna! Jag tyckte det var obehagligt. Men dom funkade iaf. Så hem kom vi i ett stycke.

Midsommar

Nu så åker vi!.. snart.. om 28 timmar.
Då lämnar vi Ludvika för Hedemora och harmonin. Ska bli sååå skönt. Men som alla vet är jag sämst på att inse hur mycket man hinner med på en dag.

så i morse gick jag upp 08,00. På agendan: tvätta en maskin, städa ur kylen, torka skåpluckor, ladda kameran, uppdatera iPhonen och äta frukost. Har börjat på alla håll, utan kameraladdningen.  Och dessutom ska jag jobba också. Iofs bara till 16,00 men ändå.

Varför är det alltid så att när man behöver sin laddare, då är den puts väck borta? Så jävla typiskt. Jag som ville ta många fina bilder på Tuck. Det går väll så länge det går. Vet inte hur mycket batteri det är kvar. Man jag gissar på pyttelite. Jaja..

Imorgon kommer göteborgarna hit och ska bo i våran lägenhet när vi är på semester i Hedemora. Då behöver jag inte noja över om jag stängt av kaffebryggaren, om jag hängt all tvätt eller om det börjar åska. Känns skönt. har ja tur, så vattnar dom mina blommor i morgon kväll också.

Men nu lär jag nog sätta igång. Bussen går 10,50. När jag anländer till Smedjebacken ska jag på tio minuter hinna gå på systemet, ICA och apoteket.
Tänkte jag skulle köpa kol. Såndär man får när man har magsjuka. Ifall hund slickar på en padda eller äter nå giftiga bär när vi går i skogen.
                           Och tro mig, med den hunden så helgarderar jag.


Just ja! Ultraljudet gick finfint.
Allt såg normalt ut. Jag gillar inte det ordet i vanliga fall, men i det här sammanhanget så älskade jag det! Djävulsynglet frodas och mår bra. Mamman mår sådär vissa dagar. Men nu kommer sommaren, semetern nalkas och solen skiner.

Någon gång ska ja väll läga upp en bild. Kanske nästa vecka..

                                                               Trevlig midsommar

Matte & Tuck dag

Idag har vi en sån dag.
 Helt ärligt så har hunden varit sur och vrång och bitig.
 Så då tänkte jag, en dag när jag är hemma med honom och promenerar och tränar kanske gör skillnad.
Än så länge, så har dagen gått klockrent.

Hussen var ute på morgonkissvända och sen fick Tuck frukost. Hussen åkte till jobbet, Tuck fick sova en stund till. Kl 10 vaknade jag, åt lite frukost sen tog vi oss en 45 minuters promenad. Vi sporthallen lade vi oss i gräset och tog det piano.
Hund tuggade på en sten, matte tittade på den blåa himlen. När hund hade tröttnat på stenen, kom han smygandes och la sig i mitt knä. Det brukar han verklligen inte göra. Kurade en stund, sen upp och travade en stund till.

Hem, dampa loss på tuggknuten, hoppar upp i soffan, bli nedlyft, gör det 4 gånger till,  hugger efter matten för att hon lyfte ner, får en timeout i buren, jag öppnar dörren, han liggger kvar och surar, efter en fem minuter kommmer han in i vardagsrummet, surblänger på mig, gnager på knuten. När han precis börjar få myror i kroppen, en snabb promenad och sen lunch och nu snusar han så förnöjt i sin bur sen 45 min tillbaka. 

Så snart är det dags att vakna. En väldigt mysig dag. När husse kommer hem så går vi på den långa promenaden. 
Efter forsen, bort förbi Roths äng, förbi Piren, hällarna, runt vid Impregna, över ABB området och hem över stan. Trött hund, matte och husse efter det.  Men det är skönt att komma ut och röra sig lite. Speciellt när solen skiner från klarblå himmel. 
 

Tuck

Jag älskar den hunden. För någon sekund sen publicerade jag ett inlägg med saker jag vill kalla honom. Som, om han läste det ( ja, jag är inte dum. Hundar kan inte med datorer!), skulle bli lite ledsen över. Så nu en bra lista med saker.

#Han är pussig på morgonen
#Han är energisk
#Han är den sötaste hund jag vet
#Han håller hundra kilometer i timmen, för att plötsligt somna på fläcken
#Han räddar en från reklamutdelar och röstfiskare på stan
#Han kan, när han är sur, nästan puta med underläppen
#Han är i orginalutförande vit. Men oftast oljesvart, gräsgrön eller sandbrun i fläckar.
#Han tycker om att duscha, men tycker inte om regn
#Han har två färger på ögonen



Han är helt enkelt en valp.






Ultraljud

På tisdag då händer det. Rutin ultraljudet ska ske. Spännande, läskigt, oroligt, jobbigt och massa andra känslor.

Tänk om bebisen inte lever? Tänk om den har gomspalt? Tänk om den har en kromosomförändring?....
 Massa jävla tänk om... Jobbiga tänk om. Allt kan ju hända. Speciellt som jag ligger på gränsen till att få röda hund. Som tydligen kan ge fosterskador. Men jag har aldrig möt någon med röda hund. Trodde inte ens det existerade länge? Men man lär sig nya saker hela tiden.

I övrigt har världen snurrat i ett rasade tempo. 

På jobbet har vi en söt farbror som bor i en lägenhet uppepå, han  är ner om dagarna och diskar lite, handlar lite, hämtar god mat åt oss och tjålar lite. Han har blivit riktigt sjuk.
För två månader sen operarades han för prostatacancer. Allt har gått bra. Fram till i fredags.
Då kände han sig hängig, illamående och matt i kroppen. På tisdagen åkte han till sjukhuset, hjärtflimmer. 
Inte alls så roligt. Vi har blivit vana att ha honom  i närheten. Men han blir frisk igen.  Det är klart han blir.

Valpen då?
Jo, ja skulle inte kalla honom valp. Ja skulle kalla honom: Pansarvagn, alligator, piraya och get.
Han har sylvassa tänder, han äter allt som ligger i hans väg även om det är snus, gräsklipp, tomburkar, plast och favoriten: SERVETTER! Jag vet inte huuuur många sådana jag har plockat ur hans mun. Men va är väll en bal på slottet.


 


Grejer händer

Nu är vi inte bara med barn, vi är med hund också!! En supersöt, tempramentsfull, envis, vrång och underbar liten Bullterrier pojk. En Tuck.

Han fyller våra dagr med både ilska och glädje. Ilska över att han ibland, läs ofta , släpar skor till sin bädd och gnager. Glädje över  att saker vi säger faktiskt fastnar ibland. Men han har bara bott här i två veckor så det börjar ta sig.

Och som vanligt, jag skäms, jag är såå dålig på att uppdatera. Men det är sommar nu. Ja får helt enkelt ha det som ursäkt.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus