BVC

Idag står bvcbesök på agendan. Jag ska även städa, tvätta, baka, äta frukost duscha, bädda rent i sängarna och lägga i vintertäckena, koka nappflaskor och nappar, plocka undan julsakerna som ska upp i granen och ställa undan lamporna som ersätts av ljusstakar.

Får se hur det går. Det logiska vore att börja med frukost eller dusch. Men jag kan för min själ inte sätta igång. Dessutom borde ja kolla hur kallt det är ute.Men jag har ju iaf redan bestämt min klädsel för dagen. Hur kallt det än är.

Hoppas på att få tillbaka våran bil den här veckan. Så kanske vi kan åka till Leksand i helgen. Hälsa på Isaac´s lilla "storasyster". Maria och Calle och lilla Ebba, som vi delade rum med på Avd. 33 i Falun, bor i Leksand. Dom vet inte om min plan men jag väntar med att delge dom den tills vi vet hur det går för bilen. Om dom inte är hemma så kan vi ju alltid kika lite på en vinterjacka åt mig.

1:a advent igår.
Vi tog en sväng på stan innan vi åkte till Smedjebacken. Köpte ingenting. Tittade på massa fint smide och åt en julskinksmörgås hos mamma bara.  Inga ekonomiska utsvävningar här inte. Lädret säger nej.

Nu borde jag ta en dusch innan Chimpen vaknar.

Dagens soundtrack: Sara Dawn Finer - Winterland

Julpynt och bebiskräka

Ojojoj. Som vanligt. Jag har tusen planer för hur jag ska julpynta. Men.. jag har inte ens plockat fram grejerna än och idag blir det snoigt!

Tänke att jag skulle göra en egen adventsljusstake i år. Men inspiratioen tryter...
Däremot har jag knåpat ihop en "lekkloss" till Isaac. I tyg. Just det. Alla som känner mig vet att jag inte är sådär superhaj på att sy. Men klossen kom till utan vare sig att jag gav upp eller började gråta. Den ni!

Slänger ut en bild såsmånigom.

 Har även bundit?, (binda, band, bundit?), en krans till dörren. Den blev jag mycket nöjd med, ser dock lite fattig ut så jag måste hitta på nått att pynta den med. Mina händer var däremot inte nöjda. Är allergisk mot gran och dom blev alles sönderstuckna, kliiga och svullna. Till nästa år, handskar.

Men nu slog det mig! Jag har en gjutjärnsstekpanna i ugnen som vi fått av Jonas syster Caisas sambo Peter. Den kan tjäna som adventsstake så länge. Tills jag kommer på att jag ska baka i den eller så..

Men nu kasta in en maskin med nedspydda saker, klä på Chimpis och ge mig ut på den stora staden. Hoppas på sällskap av Simone.

Inte bada

Jag har en son som inte gillar att bada. Bara skriker och slingrar sig.
 MEN! Han är även en spykråka, så ibland måste man trots allt bada.

Det tog mig och Jonas att tag innan vi fatta vad felet var. 37 grader på vattnet är för kallt. Närmare 40 ska det vara. Hade man ju kunnat räkna ut eftersom han är väldigt varm annars.

Så när mamma och pappa fattar galoppen, då blir man såhär glad:


Speciellt inbjuden

Bebisträff hos min kusin i Saxdalen idag.. Känner mig hedrar,jag bor inte där men är välkommen ändå. Kakorna är bakade och nedpackade. Måste ju blidka massorna lite..
Efter bebistjål och fika så kilar jag hem till min andra kusin. Min sambo ska hjälpa dom att slipa lite har jag för mig. Eller om det var nått annat som skulle göras.

Dagen är fulltecknad som vanligt. Jag gillart!

Tänkte att kameran skulle med idag. Få se om det blir nått fotograferande eller om jag glömmer den i väskan.

Tänkte på det här med frukost. Är nog dags nu. Ska bara väcka min prins och förflytta honom till babysittern istället för våran säng.

          Kanske kladda på ett ansikte. Kanske gå igenom reflexförrådet.

Vill en massa

* Vill kunna rita som Bokkei

* Vill kunna baka macarons som Bake my day

* Vill kunna planera mina dagar bättre.

* Vill kunna slita mig från Facebook.

* Vill kunna blogg om viktiga saker. Värlssvält, att polerna smälter, vargjakten och barn som har cancer.

* Vill kunna köra bil utan att bli frustrerad och förbannad på mig själv.
Så förbannad att jag börjar grina. Varje gång.

* Vill kunna fixa min dator när den krånglar. Utan hjälp från sambo.

* Vill kunna sluta bli fly förbannad varje gång nått går emot mig.

* Vill kunna sluta göra såna här fjantiga listor.


Den är här nu!

Som vi har väntat! Idag kom våran nya fina vagn.
 Vi har väntat och väntat. Under tiden vi väntat har vi lånat en vagn. Den är också fin, men man vill ju ha sin egen.

Så när vi har ätit vår avancerade kvällsmat bestående av varma mackor och färskpressad juice så åker min söta sambo och hämtar den hos min mor.
 Vagnen är en present från föräldrar/svärföräldrar. Mycket uppsakttat och fantastiskt snällt.
 Med tanke på alla saker som gått sönder här hemma så är alla gåvor välkomna...




Uppföljning

Dåså. Uppföljning på gårdagens agenda.

* Jackan
Jodå, den vart inhandlad. Lite stor men den passar till våren. Dessutom på halva reapriset. Så då kastade vi med ett par matchande jeans, halva reapriset. Dagen börjar bra.

* Linneduk
Efter fem minuter på loppiset så hittade jag en  vit duk med blåa ränder. Jag tyckte, med mitt novisöga, att det såg ut som linne. 115x120 cm. Stor och bra. Förvisso med en liten liten frans men priset avgjorde, 60kr.
När jag kommer hem med mitt fynd visar det sig att den inte alls är i linne utan bomull. Från Indiska. Men ändock ,fin duk för billig peng så den får nog ligga på bordet ändå till nyår.

* Sjömansbiff
 Jodå, som en riktig husmor lagade jag maten. I gjutjärnsgryta. Efter recept.

* Kakbak
Chokladsnittar fick det bli. Under tiden maten blev klar. Tar ju bara en kvart.

* Besök
Tur jag bakade. Familjen Eriksson-Vargas dök upp. Innan domkom  mor och far. Så maten fick vi slänga i oss mellan besöken. Och kakorna gick åt.

* Dagens bonus
 En påse nysilverbestik för 50 spänn.

 Mina falkögon fångade upp ett glinmmer i ögonvrån, jag dök ner, cirkulerade runt bytet, ville inte verka för angelägen så priset skulle öka och slog till. Väl hemma går jag igenom påsen. 24 skedar, 10 gallar och EN kniv. Som tur är så har jag lite bestik sen innan så med lite knåpande så har jag 10 av varje. Plus en enorm mängd dessertgafflar och knivar.
Och tre set med "köttplockarbesik". Ingen aning om vad dom kallas. Även en såsslev och två superfina tårtspadar.

En barnstol i trä lyckades sambon snappa upp. 50 kr.

En väldigt lyckad dag.

Idag har detr inte hänt så mycket. Tog sovmorgon, åt en sen frukost, till Smedjebacken för Fars Dags middag. Hem, städa, tvätta och nu är dagen slut. I morgon börjar Jonas jobba igen så jag och Isaac är ensamma. Känns skumt. 

 Hur ska jag hinna med allt??



Dagens agenda


 * Kika in på Kappahl en sväng. Ska spana på en skinnjacka till Chimpis.
 * Loppis på Folkan. Leta efter en linneduk till nyårssupén.
 * Laga sjömansbiff.
 * Baka nå kakor.
 * Hoppas på att nån besöker oss. Vi är sällskapssjuka men bilen är paj
.


Återkommer med hur det gick.


Stor kille

Har vägt och mätt  Isaac idag.
                  3790 g och 50 cm lång.

Det börjar ta sig. Nu ligger han brevid mig på soffan och softar. Jag tänkte sätta igång med nått, men vet inte riktigt vad. Eller så kurar jag ner mig hos honom ett tag.

Latsidan idag

Inga kakor bakade idag.Men jag tänkte.

Til BVC med chimpis i morgon. Väga och mäta. Han borde nog väga 3,5 kilo nu tycker jag.

Har inte hänt så mycket idag. Det har varit kallt och snöigt. Men jag tog en liten promenad på kvällskvisten. Lite frisk luft lär man ju få.

Planen är att krypa upp i soffhörnet med lite julmagasin, Marabou VinterVit och julmust. Sen blir det nog en tidig kväll ikväll. Känner mig mycket trött.
                     Så imorgon ligger nog familjen kvar lite extra i sängen.

Dagens kakskörd

Det här åstadkom jag idag.


Längst fram: Saffransskorpor, den här burken ska skänkas bort.
Mitten: Underbart goda drömmar
Längst bak: Pepparkaksskorpor, möjlligtvis blir dom halvt nedsänkta i mörk choklad i morgon.

Ska även försöka göra chilitryfflar och kola i morgon. Få se...

5 veckor

I morgon är våran Chimpis fem veckor gammal. Tiden har sprungit iväg kan man säga.

Jag har tänkt uppdatera här många, många gånger. Men vad ska jag skriva om?? Jag sa,innan Chimpis titta ut,att om jag bara bladdra på om bebisen på bloggen så skulle jag sluta blogga.
  Men seriöst, vad ska jag skriva om som inte handlar om våran underbara lilla Isaac?

Dagarna kretsar ju lite runt honom och hans vällbefinnande. Men jag gör ju saker om dagarna.

 Vaknar, matar Isaac, blir nerkräkt, struntar i det och sover en stund till, går oftast upp ur sängen runt 11, äter frukost, klär på Isaac, matar honom, blir nerkräkt, duschar, plockar lite hemma, Isaac har kissat ner sig och filten, sambon kastar i en maskin tvätt, matar Isaac, sätter på honom rena kläder, han kräks ner dom, klär av honom och han får vara i bara blöja, han sover,jag eller sambo hänger tvätt,  jag och sambo slappar, Isaac vaknar och är hungrig, matar honom, han somnar igen, vi gör oss klara för sängen, klockan är 22, jag slocknar.

Om och om och om och om igen. Men jag gillar det!

Men nått annat nu.

Jag har faktiskt tagit oss i kragen och städat ur Narnia och Jonas skräp-/verktygs-/bildels- och kartong- garderob.

Narnia är en långsmal klädkammare kan man säga. Man kan inte använda den till kläder för det är snedtak från två håll. Så där inne har vi stuvat undan allt slags skräp man kan tänkla sig och MASSA kartonger.

När man får besök är det superbra att ha ett ställe att slänga in massa saker som inte får plats på nån speciell plats.

I Narnia hittade vi: en stationär dator som är komplett men inte funkar, en stationär dator som inte är komplett, en 28" tjocktv som vi inte använt på säkert fem år, en laptop som varit paj i två år, som när sambon startade som av en händelse så FUNKAR den! , tio cider som jag inte ens vet när jag köpte, massa julpynt, säkert 40 kartonger i olika sorlekar,  en stor vit pinne med reflex som min sambo tog med sig hem efter en festkväll i Smedjebacken för tre-fyra år sen. Plus massa, massa, massa dammsamlare, glas och tavlor. 

Vi sa att vi skulle skicka lite på loppis. Men jag har problem att skiljas från mina saker. Så vi skiter i det och går på loppis och släpar hem MER grejer.

Nu när jag sitter här så inser jag att vi nog har gjort en massa grejer. Vi har ju hälsat på folk, fått besök, fyndat silverbestik på loppis,  bakat saffransskorpor, pepparkaksskorpor och drömmar, tokstädat hemmet inför BVC´s besök i morgon och även hunnit äta lunch några dagar.

Så jag måste nog uppdatera lite oftare så det inte blir så mycket på en endaste gång.

Femveckorsgrabben

Vardagen

Nu har vi varit hemma med våran familj sen i torsdags. Känns underbart skönt. Vardagen tar sin form men den ändras ju snart. Sambon blir ju inte hemma i all evighet.
Lite folk har hunnit komma förbi och titta på chimpisen. Det är ju dessvärre förkylningstider nu så några får nog vänta lite.

Vad gör vi om dagarna då? Inte mycket. Tar sovmorgon, äter frukost,grejar lite, tar en sväng på stan, lagar mat och slappar. Dagarna springer iväg fortare än man tror.
Imorgon är ju chimpis fyra veckor. På fredag en hel månad. Sjukt. Tiden går verkligen fort.

Det tråkiga är att vi haft otur på sistonde. En dator har gått sönder. Stora tvn i vardagsrummet är kaput. Och när vi åkte hem i torsdags, efter 24 dagar i fångenskap, då paja bilen också. Inte så att vi fick punka eller så.
                                                  NEJ FÖR FAAN!
Ska det gå sönder, då ska det göra det ordentligt.  En del i motorn gick paj så mycket att vi blev tvugna att ta bilen på släp hem. Kommer kosta en ansenlig summa pengar. *suck*

Men.. vi fick en son som är hel. Det kan vi glädjas över.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus