Doptårta klar

En doptårta är levererad till en halvstressad mamma.
Jag blev mycket nöjd. Hade en klar bild framför mig när jag började, blev kanske inte exakt som den men det blev bra!


Vinterskor

Såg just Scoretts reklam. Då slog det mig.
Kanske dags att köpa nya vinterskor?

Har haft samma stackare i tre år. Inköpta för 150 spänn. Det kan man kalla kvalitet.
Samma stackars vinterjacka också. Femte året för den. Svinful men helt ok. 169,95 kr på Ullared. Jojo. Här har ni Sveriges snålaste!
Kanske blir det i år jag unnar mig både nya skor OCH ny jacka?

Beror ju på om jag får nått jobb eller om jag vinner på lotto eller liknande.
Nån som har ett jobb till övers?


Uppe med tuppen!

Jag vaknade av att sambon gick till jobbet. Ungen sover än.
Det är helt okej att vakna tidigt när man får ligga kvar och läsa lite bloggar, tidningen, lyssna på radion och bara ta det lugnt.
Ska väll gå upp och börja plocka lite. Snart.

Började rensa ur Isaacs leklåda igår. Plocka ur lite bebissaker. Men då skulle ju han vara med och riva och leka med allt. Nytt försök idag!

Skåningen kommer även förbi på mat idag. Alltid trevligt.

Annars ser dagen ut som följer: handla, baka tårtbottnar, göra lite fler dekorationer till doptårtan, städa lite och laga mat.
Ska nog göra nått av dom sista äpplena vi fick också. Äppeldricka kanske??


Som ett brev på posten

Sjuk! Svider i min näsa, halsen är svullen och jag har lock för örat. Men bara att bita ihop!

Doptårta till lilla Ella ska bakas och det ska väll städas lite här hemma också.

Ska bara...


På väg!

Jag och bebis är på väg! På väg till Borlänge och träffa Maria och Ebba.
Hade en timme att slå ihjäl i Ludvika.

Konstaterade följande: Skinntajts, kortkort, halsduk, vantar, tjocka strumpor. Könstig kombination.

Om du väger liiite för mycket, (läs 30 kilo), ta inte på dig pantalonger och en kort tröja. Inte trivsamt för nån.

Barn som kan prata rent och beställa sitt eget happy meal kl 10.00, behöver det barnet sitta i sulky?





Hösten är här

Jag gillar hösten. Eller nej, jag ääääälskar hösten.
Kallt ute, varmt inne. Plocka lite lingon. Äta kalops. Mysa under filten. Tända ljus.

Fisen är hos sin far den här helgen. Längesen dom sågs.

Han har en jävla fart nu. Snabb som en vessla runt vardagsrumsbordet. Och när jag inte har tid att aktivera honom, snabb i sin gåstol. River runt i lådorna i köket och försöker peta i vägguttag. Kör på min hälsena gång på gång och försköker nå knapparna på spisen. 

Han börjar däremot förstå vad jag menar med "aj aj". *halleluja*

Han växer alltså som han ska. Han blir snart ett år. 1 år!!!!  Galet. Om två veckor. 

Varför blir alltid mina inlägg att handla om Isaac?? Lätt att trilla dit förmodligen... 

Tack tack Sandra

Tack Sandra. Du rätade ut frågetecknen. =)

Spamkommentarer ( Förklaring)


 För mig helt okända människor kommenterar mina inlägg med typ; "Tja tja, Lotta här. Vilken supersöt blogg du har! Hihi.Kolla in min blogg, jag tävlar ut en MacBook. "

Missförstå mig rätt. Visst är det kul att folk jag inte känner läser(?) och kommenterar. Men när det är sådanan där idiotiska kommentarer där dom bara vill snika besökare till sin blogg för att komma högre upp på listan så blir jag bara matt. Och vill jag ha en MacBook, då köper jag väll en. Tror inte ens det finns en dator att vinna.

Hänge all  med?? =)

Dagisfröken, förskolepedagog, kassörska, arbetslös...



Jag tänker att jag ska göra så många saker om dagarna. Men inte mycket blir gjort.

Min söta lilla unge har fått nått slags eksem. Eller vad man kan kalla det. Han har haft det i en vecka. Det är rött i ena armvecket och i knävecken, på magen är det knottrigt men hudfärgat och han har inte kliat sig. Förens inatt. Så nu återgår vi nog till Grumme tvättmedel och nån annan sort sköljmedel än den vi har. Få se om det funkar. Ska köpa hem lite miniderm också. Skadar ju inte att smörja lite.

Han har även fått en dagisplats!!På Sagan i Vinsbo. Provgick vägen härom dagen. En halvtimme tar det ungefär.

Jag har en undran, häng med nu:

När jag var liten gick jag på dagis. Tills jag blev sex år.
 Då gick jag på förskolan, eller som det hette då, sexårsträning. Min son kommer gå på dagis, inte förskola.
 För det dröjer sex år tills han börjar skolan, fem tills han börjar förskolan. Så tänker jag.

Vad är det för skillnad på dagis och förskola? Vad är det för skillnad på dagisfröken och förskolepedagog?

Så här fattar jag: Dagis är för barn upp till fem år. Sen blir det förskola, sen skola.

Dagisfröken jobbar på dagis, förskolepedagog på förskolan.
Varför blir folk hysteriska när man säger dagisfröken om den där förskolepedagogen?? 
Då vill jag inte bli kallad arbetslös. Arbetssökande mamma. Om etiketten ska vara helt jävla korrekt.

Får jag jobb på ICA så jobbar jag som butiksbiträde. Inte kassörska. För mig spelar det ingen roll om folk skulle säga kassörska. Jag har ett jobb, jag är nöjd. Kalla mig vad du vill. Inget fult dock.

Reflektioner??


(Dagisfröken går fortare att skriva än dagispersonal som kanske är den korrekta benämingen. Jag är bekväm.)


Folk som tigger besökare till sin blogg

Kom inte hit och spamma!! Jag kommer defenitivt inte att gå in på eran blogg och titta hur "gullig" min blogg än är. Idioter

Fjärde stoppet: Kivik Kivik är fantastiskt...

Fjärde stoppet: Kivik Kivik är fantastiskt vackert! Vi hittade must, som vi var där för, och Pippis pappas pizzeria! Stenugnsbakade på ekologiskt vetemjöl med kravmärkta pålägg. Det var en riktig pizza. Efter intaget av den så for vi vidare mot Karlskrona för att sova. Fick tag på ett rum och när vi kom fram var det ryggläge framför tvn en stund. Uppstigning och frukost. Nu är vi utcheckade och på väg hemåt. Via Västervik och nått Ikea.


Tredje stoppet: Lund Med en trasig telefo...

Tredje stoppet: Lund Med en trasig telefon i ficka for vi mot Lund. Planen för Lund var att se deras fina ur som finns i domkykan. Vi visste att det gick en visning kl 14.50. Vi lämnade Kungsbacka 13.00. Vi skulle åkt 12.00. Beräknad restid enligt gps : 2 timmar och 52 minuter. Vi sladdade in utanför domkyrkan 14.48, kastade oss in redo med kameran, kepsen av och telefonen avstängd. För att upptäcka att nån ska gifta sig i kyrkan så då kunde man inte klampa runt där!! Besvikelse, besvikelse. Strosade lite utanför, fotade lite och insåg att det inte var ide att deppa ihop. Började leta efter rum för natten. Tydligen är det humorfestival i Lund just den här helgen. Fullbelagt överallt. Tillslut hittade vi ett litet fyrstjärnigt krypin. Slappade en stund för att sen ge oss ner på stan för mat. Maten vi åt var fantastisk, vädret behagligt sensommar varmt och staden är väldigt mysig. Nu styr vi trynet mot Ystad och upp till Kivik. Nu ska det handlas must!


Andra stoppet: [ Jöötä-båårrrjj] Universe...

Andra stoppet: [ Jöötä-båårrrjj] Universeum stod på agendan. Man blir som ett barn när man spatserar runt där och förundras. Vi tittade på spindlar och ormar och grodor och ödlor och vi såg en dvärgkajman och silkesapor som faktiskt var söta och flamingos och fiskar och hajar och rockor. Och massa annat. Efter universeum blev det en snabbis till freeporten i Kungsbacka. Ett par skor inhandlades. Sen till hotellet och ställa bilen och vidare till Anna och Chtistopher för middag och vin och massa massa skratt. Frukosten intogs på Egg & Milk i morse med samma sällskap. Pannkakor och baglar till frukost. Gött skit!! Tackade för oss och for till freeporten igen för stros och nos. Hittade lite till ungen min och fick mig ett till par skor! Men det är ju inte därför jag är gjorde inlägget. Det gjorde jag för att berätta hur jävla klantig jag är. Min telefon låg i mitt knä när jag klev ur bilen. Telefon möter asfalt, ingen bra combo. Bra smul kvar av min display. Men har jag tur så lagar vi den på vägen hem från semestern. Så ring inte mig, då skär jag upp mitt öra....


Första stoppet: Gränna och Visingsö

Igår var det mycket på agendan! Stannade i Vadstena och kikade in klosterkyrkan och slottet. Fantastiskt fint. Vidare till Gränna och polkagrisarna. Jag gillar polkagrisar. Tyvärr var all tillverkning slut för dagen så vi slår till på att titta på det idag i stället. Bodde på Visingsö i natt. Innan läggdags hann vi kika på Stora Silvergranen och Kungseken. Sjukt stora träd. En hel skog med ekar som planterades 1830. När vi som bäst låg och slöglodde på tv och åt goda mackor från restaurangen så öppnar en herre våran dörr. Det visade sig att han hade nyckel dit. Han hade även med sig en dam, som fnissa som en tonåring. Dom blev lika förvånade som oss över att vi var där. Men dom fick nog sova någon annanstans för dom kom inte tillbaka. Nu mot Gränna och vidare mot Göteborg och Universeum!! Noterat på ön: dom flesta har robotgräsklippare, mycket dingnande fruktträd. Coop tillhandahåller: mat, sprit, post och bensin.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus