Det stora barnet

Hostat och nyst en vecka. Men inget mer. Tät i näsan på nätterna men pigg och allt på dagarna. Kliade sig i ögonen igår så han blev helt svullen och röd. Gissade på allergi. Får nog omvärdera det, han är nog riktigt förkyld. 

Så idag är  vi hemma. Myser i soffan, plockar och pysslar lite. Dock gissar jag på att han kommer se mycket film. Det är OK när man är sjuk. 

I år firar han sista april hos sin far. Så det blir lång stund utan honom. Åker i morgon och kommer inte förens på söndag. Hoppas han piggnar på sig så han kan titta på brasan och när dom eldat upp snögubben. 

Påskmiddag på Hyttberget

Vi sa att när vi flyttat in i huset så är det här det blir påskmiddag. Så i år var det dags. 

Alla var här. Utom Isaac, han var hos sin far.

12 pers var vi. Planen var att äta kl två. Blev kanske liiiite senare. Fredriks vänner var förbi på kaffe och husinspektion.  Det var väldig trevligt. Dom visste att vi skulle ha middag men man vill absolut inte kasta ut folk. Så maten var inte klar när alla kom. Men vad gör det. 

Gott var det och trevligt. Alla var mätta och belåtna. En platsstol fick sätta livet till men lite svinn får man räkna med!  

Så nu äter vi påskmat i några dagar. 


Att barn kan var så olika

Charlie är så olik sin bror. Men ändå så lik. 

Isaac kunde jag lägga ner, han var nöjd ändå. Charlie vill gärna ligga på mig. Eller sin far för den delen. Hon vill gärna vara nära. 

Isaac sov mer. Bara matning en gång om natten när vi väl kom hem från sjukan. Charlie har börjat äta två gånger på natten. 

Både Charlie och Isaac är lika med hur hungriga dom är. 
Isaac vaknade, var tokhungrig, skrek, kastade i sig mat. Rapade, spydde. 
Charlie vaknar, är tokhungrig, vrålar, kastar i sig mat, sätter i halsen, hostar. Rapar, somnar. Typ. Sover in i det sista. 

Nu vet jag ju att allt förändras hela tiden. Nästa vecka kan bra ett helt annat mönster. 

Vi bytte ersättning till Charlie igår. Jag tycker hon har haft ont i magen, inte bajsat ordentligt, gnällt och varit orolig. 

Idag har vi kört 50/50 i varje flaska med vanlig ersättning och ersättning med mindre laktos. Tycker nog att hon är mindre kinkig och inte lika orolig pch gnällig. Blandar nog några dagar till innan i kör bara den nya sorten. Den lilla magen kanske är lite känslig mot laktos. 







Måste ju bju på lite bilder också





Charlie 1 månad (och lite till)

Du är en månad nu. Eller fem veckor mer exakt. 

Blicken hänger med mer nu. Du ler tillbaka när man ler åt dig. Det är det gladaste lilla smile man sett. 

Det här med amningen gick inte så bra. Men när du flaskmatas istället så får ju pappa ta nån natt så mamma inte är helt paj om dagarna. 

Snart har vi listat ut alla dina olika skrik. Det går framåt! 

Nu kan du sitta lite mer i babysittern utan att bli så arg också. Det är skönt. Så mamma får nått gjort. 

Du har en storebror. Han älskar dig. Han klappar och stryker dig på kinden. Kommer med din lilla handduk. Men bara när det passar honom. 

Du har en pappa, som avgudar dig. Han kan du nog linda  runt ditt lilla finger i framtiden. 

Du sover fortfarande mest. Och äter. Och knölar och bökar lite. Nästa månad ska du se att det hänt grejer! 

Utvecklingssprång

Så slog det mig, i bilen på väg hem från dagis. Kanske är det utveckling på g? Därför hon kinkar och bara småäter och vill vara nära på ett helt annat sätt än förut. 

Googlade, jo jo, utveckling. Inte förens om 6 dagar, om man ska följa schemat. Men alla barn är ju olika. Så hon får vara en klängis då. Jag hinner väl greja här hemma en annan dag. 

Lite charmigt att bo i flyttkartonger... 

Bärselen

Slog till och köpte en sele till apungen. Hon ska vara nära, nära hela tiden. Annars blir det kink och grin. Så igår slog jag till. Köpte en Manduca av en vän till Fredrik. 
Satte i henne i den, hon vrålade! Men när hon väl började titta sig runt så tyckte hon nog det var ok. Hon somnade medans jag och Isaac tig en promenad i skogen omkring vårt hus. 

Kan nog tycka att hon är lite liten än, blir svårt att montera henne när hon inte är stabil i nacken. Men jag tänkte ha henne i den en liten stund varje dag. Då vänjer hon sig och jag kanske får nått gjort. Det vore ju väldigt välkommet! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus