V 34

33+2 för att vara exakt. Förra gången gick vattnet i morgon. Fånt vi se då? 

Hos bm i morse. Mitt sf mått hade inte rört sig på förra besöket så jag fick ett extra idag. Nu hade det börjat krypa uppåt igen. Skönt! 
Hon gjorde även en undersökning, från insidan, och konstaterade att det nog är huvudet ändå som är neråt. Men lite högt upp. Vilket jag kan känna är bra för då blir det ju inte nån tidig unge iaf. Hoppas jag. 

Huset rullar på för fullt så vi får hoppas det hinner bli mer klart innan ungen kommer. 
 
Men Fredrik knåpade avlopp i går så det tag sig som faan! 

Det snurrar och viner

I min mage är det full fart. Så gott som hela tiden. Utom när jag ska sova, vilket vi tackar för. 

För sover, det gör jag inte så mycket... 
Somnar efter mycket om och men. Vaknar, kissar och somnar inte om. Mer ofta än sällan. 

Kan det vara alla tankar som snurrar om huset? Nya ungen? Pengar? Jobbet? 

Huset är snart inflyttningsklart, då kanske det släpper lite. 

Min sambo är så jävla flitig så ni fattar inte. Han kämpar och kämpar. Han är där hela dagarna. 7-18. Jag beundrar honom, att han orkar. Men samtidigt är jag lite rädd att det ska krascha. Får försöka övertala honom att komma ihåg sig själv också. Mitt i allt han fixar för sin familj. 



Skrämmer upp mig själv

Hoppas det är som du säger Lisa, att även om bm tror att ungen ligger fel så ligger den rätt. 

Googlar kejsarsnitt. Inte bra. Oftast görs det med ryggbedövning. Det är det enda jag ska skriva i mitt förkossningsbrev, vill inte ha ryggbedövning! Känns otäckt. 

Samtidigt vill jag ju inte stressa upp mig själv över nått som kanske inte ens är. För då går väl vattnet för tidigt precis som förra gången... Vi börjar ju närma oss v 33... 

Förra gången jag var gravid var jag kolugn. Nu är jag lite rädd och lite nojig. Borde man inte vara lugnare med nr 2? 

Var inte ens stressad när vattnet hade börjat sippra och jag fick åka till sjukan varje dag. Hade nog varit med stressad om informationen inte varit så dålig. Helt plötsligt var det ju dags för igångsättning, vilket dom inte hade informerat mig om innan. Hade dom gjort det så hade jag nog flippat lite. 

Så dålig info är både bra och dåligt alltså. 

Matförgiftning?

Glukosbelastning i fredags. Fick i mig utan problem, 45 min senare kom det upp. Tänkte att det var väl för att man är fastade och allt det där. 

Gjorde den vanliga undersökningen hos bm. SF mått lite högt men följer min kurva, precis som förra gången. 140 i hjärtslag. Legat ungefär där hela tiden. 
Dock såg hon bekymrad ut när hon konstaterade att huvudet var uppåt. 
Men än har ungen nån vecka på sig att vända sig rätt själv. 
Hoppas! För efter lite googlande,( jag vet man ska inte), så gör dom tydligen ett vändningsförsök. Går inte det så blir det snitt eller föda i säte. Beroende på sjukhus. Enligt Google. Vet inte om jag är så jävla sugen på nått utav allternativen faktiskt. 

Åkte hem och kräktes lite till. Kände hur min kropp dränerades på energi. Alltså, magsjuka. Men det gick över på 12 timmar, Fredrik blev också dålig, ungefär lika länge. Isaac klarade sig. Kanske berodde det på att han inte använder våran toalett utan sin potta? Iaf är vi friska nu. Lite svaga i kroppen, men relativt pigga. 

Städade just ut julen. Så när som på stjärnor i fönstren. Blev lite lättare att andas på nått vis. Fast jag gillar julen. Massvis. Kändes mest skönt att packa ner julen för sista gången i detta hem. Så sjukt jävla skönt att ni inte kan föreställa er. 

Huset börjar ta form. 
Köket är 70 % på plats. Vitvaror och lite ytskickt saknas.  Vårat sovrum är klart till 95%. Fattas endast garderobsdörrar, känns som vi kan leva utan det ett tag ändå.  
Stora badrummet ska väl påbörjas snart. Allt finns, bara tiden som saknas. 

Min fina sambo är grym. Helt underbart flitig och uthållig är han. Han kommer behöva en lång viloperiod när vi är inflyttade. Men då kommer ju en liten bebis! Hoppas på snäll unge. 

Jätntabletter och cyanid

Med anledning av sjunkande järnvärde rekommenderade min barnmorska järntillskott. Fast man blir knasig i magen. Tack för den. Är redan svårt att hitta tid för att sitta ifred på toaletten... 

Så då tänkte jag linfrö. Googlade just. Linfrö innehåller ansenliga mängder cyanid. Cyanid förlamar din andningsorgan. Livsmedelsverkets rekommendationer är 1-2 msk per dag. 

Hela. Krossade släpper ifrån sig med gift. 
Fast ska du baka bör du välja krossade för värmen tag bort mycket av det farliga. I dom hela kommer inte värmen innanför skalet på samma vis. 

Saker man lär sig! 

Årets löften

I år lovar vi, hela familjen, att försöka tänka mer på vad vi gör för att förlänga livet på våran planet. 

Vi ska försöka sluta släpa hem så mycket plastpåsar från affären. Lägga en eller två tygpåsar i varje bil. 

Tänka över köp. Inte bara köpa nått på rea för att det kan passa "om fem kilo". För vi vet ju hur det brukar sluta... 

Rensa ur, sälja, kasta saker som tar upp plats och energi. 

Handla ekologisk i den utsträckning det är möjligt. Kaffe och bananer är redan avbockat. Mjölk är nästa post tror jag. 


Vad lovar ni? 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus