Jojo

Här tog man i och sa att det skulle bli såååå mycket mer bloggande nu när jag kunde blogga från telefonen. Har ni märkt nått mer? Nä, tänkte väll det.

Vädret är så fint om dagarna, så fint att man inte tänker på att blogga.

Den här veckan har spenderats utomhus så mycket som möjligt. Jag och Bästaste Fredrik tog en liiiten kort promenad i går. Satt på en bänk och tittade på sjön som låg spegelblank. Öh.. Dom andra dagarna har jag också såklart gjort nått. Men just nu minns jag inte riktigt när saker hände. Lite kaffe på en uteservering har jag ju hunnit med såklart. 

Idag tog jag familjen med till metropolen och tog en promenad med Fredrik och Xerxes. Tusse och VansinnesSaga var med också. Avslutade promenaden med en lunch på det där bullhaket.

Jag köpte mig dessutom en cykel i enormt behov av renovering och sen for vi hem. Sambon stack i väg på grillning och jag badade bebis. Nu sover han som en sten i soffan och snart är det Big Brother. Helt okej kväll ändå i min ensamhet.

       Vad ville jag egentligen med det här inlägget??

På Wayne's i Borlänge får man hjärtan i si...

img_9008 (MMS)

På Wayne's i Borlänge får man hjärtan i sin latte.


Frukost idag också. Den här gången på donk...

img_7769 (MMS)

Frukost idag också. Den här gången på donken. Bebis åt yoghurt och smörgåsrån.


Banan och grötfrukost!

img_5808 (MMS)

Banan och grötfrukost!


Blogga i mobilen??

Jo då, nu är man igång!


Gänsen och saxdalen

Solen gassar, solglasögonen används flitigt och det är vår!! Klänning har använts under helgen. Den ni!

Torsdagen spenderades i Gänsen. Satt i solen, grilla korv och tjåla lite. Helt underbart. Kusinen A och hennes sambo har en liten stuga där uppe.
I år hade dom grodor i dammen. Och, nu skojar jag inte, 1000 grodyngel! Hela dammen lät som en enda groda.
Hoppas dom flyttar.

Fredagen fortsatte med fint väder. Tripp till Saxdalen. Chimpens gudföräldrar bor ju där. Satt i solen, drack kaffe och tjåla lite. Helt underbart.
Hundens boll for ner i bäcken. Så den vilda jakten på boll satt igång! Men den kunde återbördas utan skråmor.

Isaac har legat på filtar och täcken på gräset i helgen. Han skrattar så han skriker. Men det gör han ju så fort nått är minsta roligt.

Today är det massivt intag av ägg som står på agendan. Till skillnad från vilken dag kan man undra?
 Men nu är det ju pappas mat. Den går inte av för hackor! IsaacFis ska få lite frikadeller idag. Hemgjorda. Han gillar det säkert. Han äter det mesta. Utom kalv... Förståndig kille.

Tomorrow är det mer ägg. Svärmor står på tur att hålla i tillställning.
 Man blir lite bortskämd med så god mat TVÅ dagar på en helg. Det är för långt mellan påsk och jul.



Har upptäckt att jag aldrig har en dator med mig när nått finurligt dyker upp i mitt huvud som jag vill skriva om. Men nu så!

Hon har skaffat sig en ny telefon. Min stackars iPhone 3G fick gå i graven efter lång och trogen tjänst. Så nu sitter jag här med en 4a. Vilken skillnad! Efter lite, eller mycket, om och men så funkar den! Iofs inte mms, men jag ska släpa mig upp till Telia idag och fixa.

Så nu kanske det blir mer intressant inlägg än bla bla bla så här var min dag, vecka, helg.
Kanske. Man ska ju hala fram den också.

Telefonen alltså.


Matkort

Längesen jag lade ut nått kort på maten vi lagar. Nu är det ju mycket bacon, bacon, bacon och ägg.
Men i torsdags t.ex. gjorde vi torsk och äggsås. Vansinngt gott! Men alla var så hungriga så det var inga vackra tallrikar. Det är ju ganska färglös mat.

Istället får ni den här, fiskgratäng som jag och Bästaste Fredrik knåpade ihop för säkert en månad sen. Han trixa och spritsa moset och grejer. Fint för både öga och gom.




Låst blogg?

Om man varje dag läser en blogg, följer den kan man säga, så blir man lite snopen när den helt plötsligt är lösenordsskyddad. Tråkigt.  Men man väljer ju själv.

Sol uta, sol inna, sol i hjärta, sol i sinne,


SOL!!

Helt fantastiskt väder. Ska fika idag. På Elins uteplats. Underbart.

Bvc igår. Gick bra.  66,5 cm lång och håll i er nu, 8200 g tung! Dra mig på en kotte. Vilken liten klump. Men en älskad klump.


Bvc

Idag bvcbesök kl 13. Tandläkaren kommer och pratar om dom små glinens tänder och jag har bakat fika. JAg lovad ju till förra gången men det blev inget av och nu försöker jag ju undvika fika. Darn.

Men men, jag vet att det är gott fika så då kan jag nöja mig med det och  bara ta en kaffe.

Det har ju varit grymt väder hela helgen, har varit ute så mycket som möjligt vilket har resulterat i en snygg tvättbjörnsbränna. Att jag ALDRIG lär mig. Varje år.  Så nu måste jag trotsa solen utan solglasögen nån dag. Känns inte ok. Är ju sjukt ljuskänslig.

Igår firade vi Bästaste Fredrik. Han fick såklart ha ett födelsedagståg på bordet. Så ska det vara.

Våren har nog anlänt på riktigt??

Galet fint väder ute. Inväntar Bästaste Fredrik och Xerxes så vi kan gå och ta oss en kaffe på nått hak. Idag blir det nog ingen jacka tror jag.
Men man ska kanske inte chansa? Man kan likväl bli förkyld fast solen skiner.


En vecka har gått

Det känns helt ok. Än så länge suktar jag inte efter nått.   -2 kilo förra veckan.  Hade säkert att göra med mitt fantastiska matintag under helgen. Men 2 kilo är alltid 2 kilo.

Igår åt jag och Bästaste Fredrik  sylta och potatis. Riktigt gott, jag åt lite potatis och fick ont i magen. Vet inte om det var för potatisen eller för att jag ätit väldigt lite under dagen. Så är det när man är på resande fot.

And today? Snart kommer Hannah, Sigge och Elmira hit. Vi ska dricka kaffe och prata. Bebis förmodligen. Tråkigt för Elmira. Men vi brukar avhandla sånt fort och sen pratar vi annat också. Hoppas jag?? Jo, det gör vi.
Man snöar jävligt lätt in.


Har även kommit på mig själv med att säga:
                                            "Klart det gjorde ont att föda barn,
                                men man glömmer lätt för man fick ju en bebis."

För i helvete morsan!! Jag lovade mig själv att jag aldrig skulle dra till med sånt. Men nu är jag där.

Det är ju uppenbarligen en defekt i våran genuppsättning, annars skulle det bara finnas ensambarn i världen.

(Nu slog jag förmodligen undan benen på mig själv, men den bjöd jag på!)

Tänder

Liten unge har ju fått två små, små risgryn!

Ingen feber, ingen dålig mage och inget gnäll. Eller, han var gnällig förra veckan. Säkert inte mer än vanligt men det kändes lite så ibland när jag hade lite att göra.
Snart kanske han kryper också, vem vet.

Dopet

Började med att inte gå upp med tuppen. Ungen vakna inte förens kl åtta denna ljuva morgon. Fort i med frukost i hans mage, pappan in i duschen, mamman panikpackade det sista.

Ner till fiket, drog lite på att sätta igång. Åt lite frukost, sallad, ägg, skagen och vatten så jag fuskade inte!
Gick ner i bageriet och pappa hjälpte mig att lägga ihop två tårtor så jag bara kunde dekorera dom.

 Pysslade med det, rök ihop med min far som proppsade på att ställa fram bakelserna som blev över från försäljningen. Jag fickk tokspel på honom och skrek väll lite, han skrek då minnsan tillbaka. Jag anser inte att man gör så, han tyckte det gick fint. "Det var ju ändå kvar från dagen."
     Man bjuder inte på sånt som inte var ämnat att bjuda på. 

Han blev vrång, jag blev vrängre, han sa att ska det vara på det jävla viset så tänker han inte ens komma till kyrkan! Fine!! Skit i det då. Men han var där. Hade inte trott annat.

Blev klar med dukning och allt tack vara min sambo och Linda. Tusen tack
Min sambo gav mig nått smörgåsrån och bad mig äta. Egentligen bad jag om en Alvedon, han hörde rån.  Man glömmer lätt att äta i villervallan. SÅ jag käka upp dom. Japp, ni läste rätt. Jag åt rån! Men bara tre och mycket pålägg.

Ner till kyrkan, drog igenom låten en gång. Den satt ju, hade texten med mig. Dom som hörde ansåg att det lät bra. Då kör vi på det. (Egen uppfattning: det lät lite svajigt och surt.)

Klockan blir fyra och allt folk börjar droppa in. Börjar bli liiiite nervig. Vi går fram och allt går som smort!
 Fortare än vad jag trode och inte alls jobbigt.
Jag skulle ju sjunga så smäcktande och vackert. Pyttsan!

Nervösvibrato och riktigt ur tonart ibland. Men det var nån tår i bänkraderna trots allt.

Upp till fiket och fika, fika, fika. Alla fick plats efter mycket om och men.

Paketöppning!!

Otroligt fina saker. Graverad termos, halsband, tavlor, drömfångare, kläder,hoppgunga, kläder,skor, kläder, leksaker, solglasögon. Lika roligt att plocka upp det igen när vi kom hem och verkligen titta på allt.
Det roligaste: Inga dubletter. Har nog aldrig hänt på ett dop!

Kvällen avslutades på ett förträffligt sätt. Anna och Christopher kom upp och lagade mat så vi slapp.
 Helt jävla underbart! Det var guld värt.

Fläskfilé med gorgonzolasås, bacon och champinjoner. Till det klyftpotatis för dom som äter sånt och grönsaker från Bali för oss andra. Det var vansinnigt gott. Okej, jag fuskade, tog ett par, tre, tio klyftor potatis. Men jag hade redan ätit rån under dagen. Men inga mängder av nått.

Sen blev det natta. Vet inte ens vad klockan var, men somnade gjorde jag, som en klubbad säl. Så idag tar familjen det piano på soffan med tvspel, bloggande, badande (inte på soffan dock), hängande, och kvällen avslutas med BB och kanske kikar Bästaste Fredrik upp.

Önskar jag rökte

Idag slog det till, alles nyss, jag önskar jag rökte. För det är ett sånt väder. Sitta med en kaffekopp mot en husvägg och ta en cigg. 

               Fy faan så gott det skulle vara. Jag vet det, så säg inget annat.


Dan före dan

I morgon då gäller det. Dopet. Nerrvigt. Jolå..
Jag ska sjunga framför familjen. Helvete, vad har jag gett mig in på?? Flera år sen sist.

Bakar en jävla massa kärleksmums nu. Än så länge, en plåt. Tråkigt! Men jag måste, måste.  Det är det som gör det så tråkigt. Har skickat ut samnbo och bebis. Så jag får nått gjort. Eller??

I kväll blir det riktigt fredagsmys. Göteborgarna kommer på visit. Det blir Så ska det låta och inget chips!
      Men kankske en vindruva kan få slinka ner?
(Jag vet, frukt är strängeligen förbjudet, men det är ju fredag.)

Dag 4

Dock en dag försent.

Öhh.. börjar redan bli trött på denna bea. Och allt detta stekande och köttande. Men jag "fuskar" ju genom att äta grönsaker till många mål. Kan ni fatta, nu ska man hålla sig undan från grönsakerna. Heeeelt sjukt.
Jag kan inte påstå att jag gått ner, men jag har en vanlig våg ingen digital. Så jag kan ju ha missat 0,3 kilo eller nått.

Bakar nu. Till slut!

Dag 3

Jodå, nu börjar jag komma in i det här.
Bakade kakorna idag. Smakade ingen deg men fem snuttar. Jag vet!! Men fem snuttar av 24 möjliga är väll ändå ok odds? Dålig vana.

Fick besök av saxdalingar i morse. Dom kom upp på kaffe innan affärerna hade öppnat. Så ingen frukost för mig.

JO! När jag stod och gjorde kakdeg så fick jag i mig: 
Keso, bea, ostkuber, ett ägg med majonäs och lite kaffe med grädde.

Lugn, nu kommer lunchen! Skall tilläggas att jag aldrig ätit så mycket gris på en gång.

Kassler, bacon OCH en grillskiva. Fem gurkskivor, majonäs, bea och persiljesmör. Jojo.

Nu äter jag lite moussaka. Inte illa, lite salt blev det dock. Så det är inte mycket kvar av mina hittills 3 liter vatten. Ni såg ju vad lunchen bestod av..

Bara så ni vet, köp aldrig, aldrig nån jävla snålkassler från nått tattmärke. Smakade fint, förmodligen fylld med saltlösning och annat jox, men helt.. blöt. Lös kan man också säga. Och då stekte jag åndå den ganska hårt.

Jaja, nu ska jag väll ta tag i nått av följande:

 * Tömma kameran och radera minneskorten och hitta en fotograf till lördagen, har nån i tanke.
 * Skirva klart en lista på saker som ska med.
 * Packa kläder till mor och barn. Far får packa själv, vem vet vad han ska ha på sig. Jo, en fin slips. Men sen då? (Naken?? Vad förvånad alla skulle bli. Eller skulle dom??  Anna kaske kan dra sig till minnes en viss kryssning?? )
 * Måtta ut ett tygstycke i lämplig storlek som jag ska ha till en grej.
 * Göra en töntig lista
 * Uppdatera min telefon, så den laggar ännu mer!! Prisa Gud, snart är 5:an här.


Jodå, en riktig prettomorsa.

Idag har lilla mamma lagat mat till sin son minsann.

Kycklig, sötpotatis och broccoli. Hoppas han tycker om. Men han är inte så kinkig.

När jag står där med min matsked och ska lägga i burkar inser jag att  barnmatsföretagen gjort öppningarna för små!( Eller så har jag en stor sked?)
Men när jag tänker efter så använder jag en lång sked när jag matar. En sån där smal en. Men jag tänker då inte stå och lorta med en sån.
Så jag häller ner alla mat i en plastpåse och kllipper av ett hörn och sen är det klart!

Då kommer idioten i mig på att jag fick ju en tjusig våg av bästaste Fredrik för ett tag sen. Så jag väger alla burkar, har höftat ganska bra. Sen står jag där som en kemist och flyttar 5 gram mellan burkarna så alla blir 
250g. IDIOT! Varför måste det var lika mycket i alla burkarna? Det är ju bara i mitt huvud. Vad bryr sig ungen om det?


Jo, en sak ratade han. Hallon/mangokrämen jag gjorde. Men det kan jag förstå, den var rosa röd, lite sur och såg ut som en manet storlek svinstor i bunken.
 Han fick inte det i munnen, jongla runt, grimaserade, tittade på mig och spottade ut. Jag hiva. Han kommer inte vänja sig, det syntes på honom.

 Däremot är aprikoskrämen jag gjorde i förra veckan en favorit. Tur jag gjorde mycket och frös in.

Dag 2

Lite tidigt att ropa hej än kanske. Men idag mår jag bättre.
Läste runt lite på ett forum igår, egentligen ska man inte ens äta grönsaker. Men det skiter jag nog i. Kanske provar sen men än så länge vill jag nog ha nån mer ingrediens än : ägg, bacon, smör, majonäs, kött, fisk, fågel.

Har druckit mer vatten idag också. Kan ha att göra med det.

Jag tror på det här. Än så länge inget brödsug. Det är förmodligen där jag faller, när jag gör det. Men vem säger att jag måste falla? Det här kan ju vara min grej.

Får se hur familjen reagerar på lördag när jag inte fikar. Känner jag min far rätt så blir det ett utlägg utan dess like! Men jag får väll ta det då. Jag har förmågan att stänga av ibland när min far tjålar.

Dag 1

Fy faan. Jag skulle ju vara så jävla duktig och prova lchf. Jojo.,
 Har en dunkande huvudvärk och en matt känsla i kroppen. Inte visste jag att jag var en sån kolhydratstork. Jag visste ju att jag gillade bröd och pasta. Men jag visste inte att det skulle bli såhär jobbigt.

Dessutom är varken min sambo eller pojkvän här, jag ska ha mens i morgon och jag borde baka till dopet.

På tal om det, jag har inte gjort ett jota inför dopet.
Inte bakat, inte köpt dukar, inte övat på sången,inte fixat dopklänningen, inte gjort klart gästboken.. Jag är BÄST på att skjuta saker framför mig.
I morgon ska det bakas brysselkex. SKA! Inga jävla ursäkter.

Jag har iaf tagit min promenad som jag brukar. Idag fick jag dessutom sällskap av Simone. Alltid trevligt med sällskap.

Nu ska jag läsa min tidning och sura för att jag är matt och sugen på fruk, som jag inte får äta! Helvete. Men jag ska försöka den här gången. Nu ska jag ner dom där 20 kilona. Men vi börjar med fem. Bara för att lägga ribban lagom högt.

Ju mer jag läser

desto lättare tror jag att det blir, det här med maten. Jag är ju en sann pessimist. Ser bara problemen och allt extra jobb. Men den här gången ska jag verkligen försöka.
Man "får" ju äta massa grejer. Tillochmed en frukt om dagen kan man unna sig. Jag tror på det här!

Dessutom promenerar jag varje dag, även  idag när regnet stod som spön.
 Jag upptäckte då att min jacka inte är vattentät, bara vattentålig.  Det resulterade i en dyngsur telefon, blött lyppis, blöt peng, genomskinligt kvitto och två uppblötta leversnittar som var alldeles geggiga. Uäck!
Det var ju bara en parentes.

Kontenetan: Nått borde hända. Jag säger inte att jag ska gå ner 20 kilo tills juni. Men tills oktober är väll möjligt?

Vi börjar med fem. Lagom lite.

Vi gör ett försök

LCHF.

Laddat ord. Alla har en åsikt. Men jag ger det en chans iaf. Kolhydraterna är mina vänner, men det handlar ju om att bryta ett beteende.

Vi får se, jag ristar inget i sten så behöver jag inte blir ledsen om det går åt helvete.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus