Inte störst i gruppen

Nä, fisen var inte störst i gruppen. En annan liten kille har glidit förbi.

Jag och ungen har landat hemma igen. Jag har hunnit dammsuga, putsa speglar, sortera tvätt, moppa och slängt i en maskin tvätt. Nu är det matpaus.
Ungen knaprar i sig Fläskfilé gryta med gorgonzola och potatis. Det satt fint i en liten pojkmage minsann.

Idag så var det en tjej från biblioteket på besök på BVC och pratade om att läsa och språket. Jag fick skämmas. Fast jag är intresserad av språk och musik så har vi inte ens börjat med en ENDASTE ramsa än.
Slärpning morsan!!


Bilder på juvelen

Längesen det lades upp nå bilder på min ögonsten va? Har varit för lat för att tömma kameran och telefonen. Men nu så! Håll till godo:


Fundersam, nyvaken sötfis.


Hos mormor och morfar. Japp, det är en bit kaka som hänger på hans kind.


" Mamma, ge dig med fotandet!!"


Kärlek


Peanut Butter Oreo Ice Cream

En sådan står just i frysen. Blir den god så delar jag med mig av receptet. Blir den oätlig så kan ni glömma att jag någonsin sa nått.

Den ska ätas ikväll efter en smarrig grillmiddag med vin och sällskap. Kanske sommarens sista??

Nästa vecka bär det av neråt i landet.  Sverigesemester står på schemat.
Gränna - Visingsö - Göteborg - Lund - Kivik - Kosta

Vi ska fånga dom sista söta droppana av den svenska sommaren. Och förmodligen köpa lite polkagrisar och lite äppelmust också.


Nästa vecka är det även BVC besök igen. Förmodligen kommer dom säga, " Ja han är ju tyngst i gruppen, ja han har ju störst huvud, kryper han inte än?? ,jasså sju tänder."

Vi får väll se.  Ska även tömma kameran inför semestern. Har ni tur kan ni fåe n bildkavalkad. Förmodligen bara på ungen i vanlig ordning.

Lite lätt bakis

Igår var det 40+40 års kalas på Sädesmagasinet. Så idag är det lite avslaget på Skolgatan. Men snart är frukosten i magen och sen blir det fart. Hämta min unge som varit hos mormor och morfar över natten, kanske en skogspromenad men framför allt ett besök på Stenvägen hos familjen Källström.

 Så tills vi gör nån nytta idag så ska jag ligga på soffkanten med ett lätt illamående och en huvudvärk som hotar att visa sitt fula tryne, trots alvedon och resorb.

Skulle kunna använda alla svordomar i boken nu...

Vaknade upp till en solig coh fin dag. Sambon hade också sovmorgon. Han skulle till en herre som ville peta på honom med pinnar och kolla hans rygg.
Rostade mackor till frukost och livet log. Funderade på att göra nått av värde idag, slår nog till på lite kakor minsann. Sagt och gjort!
Medans mannen stod  i duschen kikade jag upp recept och knåpade lite inköpslista. Han åkte iväg, blev petad på, kom hem och packade sin väska till jobbet. Jag fick lifta en bit til affären.

Går in på Konsum, lägger ner bakplåtspapper i min korg och letar efter aluminiumformar. Finns inte! Inte så att det är slu. Nej nej. Finns inte. Lackar ur, ställer tillbaka min korg och går till Ica.

Lägger ner bakplåtspapper i min korg och letar formar. Finns inte!! Slut dock.

Blir lite mer irriterad.

Går till kylen för att hämta smör. Vi har margarin hemma, men man bakar väll iaf kakor på smör.

Jojo. Smörhelvetet är slut fortfaranade!! Suckar högt, så högt att en dam brevid mig flyttar sig lite. Tar sånna dyra smörstavar istället. Fortsätter min handling.
 Strosar lite bland hyllorna och kommer ihåg att vi hittade ett recept med högrev och Hoi Sin sås. På Ica. I deras receptställ.
 Kollar efter sås. FINNS INTE! Är detta ett skämt kan man tro? Herregud. Bestämmer mig för att inte fråga den stackars lilla tjejen som plockar upp varor två hyllor bort. Förmodligen hade jag skrämt livet ur henne.

Går mot kassorna, stannar vid tidningstället och lägger ner en alldeles för dyr tidning i min korg och ställer mig i kö.
Ser att kassörskan tuggar tuggummi, hatar sånt. Byter kö, och kassörskan i den här kassan behöver nog faan gå på charmkurs! Eller iofs, det kanke inte är ett krav att man är trevlig mot sina kunder.
Går ut från affären, kånner mig rånad , (i vanlig ordning på Ica) och förbannad.

Knallar hemåt, går in genom källaren för att jag ska hämta min matberedare till kakdegen. Med den under armen går jag upp för trapporna. Upptäcker då att kärringen som bor under oss  HAR  LÅST KÄLLARDÖRREN  I VANLIG  JÄVLA  ORDNING!

 Varför? Ytterdörren är låst, källardörren utifrån är låst och henns lägenhetsdörr är jämt låst. Orkar inte mer än rycka på axlarna åt hennes låshysteri, vi har prata om det mååånga gånger, går upp till oss, lägger i smöret i kylen och nu sitter jag här.
Ska faktiskt läsa min tidning innan jag börjar baka. DET, mina vänner, är jag värd.

Min sambo har en teori som jag är villig att hålla med om. Ica beställer inte hem dom vanliga märkena som alla är vana vid, utan byter succesivt  ut allt mot sina egna varor. Snart står du där med Icas egna dagstidning också.


Ny månad

Nu är det augusti. Det betyder att den fantastiska hösten närmar sig.

Än så länge har augusti levererat: födelsedag med fina presenter och fina blommor, strålande sol, en liten sväng till Hedemora med goda vänner, en minigolf vända om jag INTE förlorade, mys med min sambo och ingen bebis.

Isaac är hos sin far i två veckor. Kämpigt. Men han kommer hem till mig  en snabbis idag till i morgon. Anna och Christopher är ju här på besök, klart dom vill träffa Överste Fislund.

Vad levererade juli? Tja.. Sol, en död släkting, bad, tatuering, intressant moms räkning från Telia,  och inte så mycket mer tror jag.

Vad har vi framför oss? 30 års kalas, 40 + 40 års kalas, semestertrip, fisen blir tio månader, hösten och brorsans permission.

Hoppas även på att finna mig ett jobb. Fast då kommer den eviga frågan; vad ska jag jobba med? Vad vill jag bli när jag blir stor? Ska jag plugga? Vad ska jag plugga? Språkvetare? Lärare kanske?

Alla dessa frågor. Att var vuxen suger ibland. " Fina lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur..."

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus