Beckmörkt!

Jodå, landade i Dalarna i måndags kväll runt sjutiden. Full lastad med påsar från det stora shoppingmeckat Ullared.
Dumpa allt på hallgolvet, lade upp allt i olika högar, åt kvällsmat, somna.

Tisdag: Tog mej en sovmorgon tydligen. Till  12.15! För i helvet.
Halva dagen borta. Släpade mej ur sängen, gjorde en kopp te och kurade ner mej i soffan ett tag. En timma senare kröp det av energi i kroppen. Började rota i mina högar, plockade lite i köket och provade nya kläderna.
 Just ja!
Ja hade ju köpt nya, fina ljusstakar! Mycket billigare där än här. Tar mycket försiktigt ur dom ur sina lådor, jodå dom ska tllbaka i lådorna när säsongen är över, skruvar i lamporna, stoppar i kontakten. Men va faan!? En lampa är trasig. Provade den i någon annan sockel. Nä, lika död.
Klär på mej anständiga kläder, drar fingrarna genom håret, ger mej ut på stan.

In på lokala varuhus kedjan. ingen lampa. Mot elaffären, ja! Lampa. Kilar hem och skruvar i den. Trasig.. *suck* Tar nästa i paketet, sätter i kontakten, POFF!! Säkringen går! Allt stannar och blir tyst. Satan!!!
Inser att jag inte har någon ficklampa! Ringer J och spottar och fräser över det en stund, han säger med len röst: "Ska jag skicka dit någon att hjälpa dej?" NÄ! Jag är för faan inte fem! Han tyckte säkert han var gullig, jag vart lite irriterad.

Letar reda på en pall och ett stearinljus, balanserar ut i den mörka hallen, tänder mitt lilla ljus och byter säkring.

Klär på mej igen, travar upp till elaffären lagom nöjd. Frågar lite trevligt om dom har någon sorts "garanti" på glödlampor. "Nä, det tror ja inte", säger snorkig expedit.
Då tyckte jag att jag också kunde vara otrevlig om tillfälle ges. Visar fram mina lampor och förklarar hur landet ligger.
"Då hade du strömmen i när du bytte?" 

Nä, du. Jag är väl inte korkad! Irritationen växer, händerna skakar och jag tror att det rykte ur mina öron, för snorkig expedit ser skrämd ut. Håvar upp nya lampor. Jag tar dom , med ett surt Tack, visade inte ens plånboken och stövlade ut därifrån.

Nu lyser det så fint så.

Och högarna på golvet? Dom ligger kvar än. Det är rent på golvet och jul är inte än på några dagar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus