Återvinning

Vi återvinner. Vi sköljer ur, plattar till, spolar av typ allt. Matrester får hönsen, vi går ägg.

Pratar man lite med folk så är det inte så många runt en som återvinner. Jag blir förvånad och lite ledsen.

2013, ett förbrukningssamhälle lever vi i. Att man då inte vill hjälpa miljön och människan på traven övergår mitt förstånd.

Har man inte tid? Det tar inte många sekunder att skölja ut mjölklitern, ställa den upp och ner för att sedan lägga den i återvinning.

Dom flesta ursäktar sig med att : " Äh, varför ska jag göra nått när ingen annan gör det?"

Då blir jag förbannad! Om ingen börjar, hur ska vi då undvika att begrava oss själva i sopor? Kanske inte i morgon men i framtiden.

Vi ser till att våra barn får bra, nyttig och näringsrik mat. Vi tar med dom ut för frisk luft och solsken. Vi leker, pysslar, sjunger och läser med dom. Det är viktigt. För en stadig barndom som dom ska tänka tillbaka på med ett leende.

Om vi fortsätter att dutta med barnen men slänga konservburkar, blöjor, mjölktetror och syltburkar i samma soptunna, kommer våra barn ha egna barnbarn att läsa för och sjunga med då?
Eller kommer dom försvinna i sopberget?

Kanske är lite hårt då,men i framtiden kommer vi bli begravda i sopor.

Just sayin!


Kommentarer
Jonna

Kunde inte sagt det bättre själv :)



2013-02-10 @ 19:36:40
bomullshuve

Jag måste säga att jag blir förvånad. Kanske är det annorlunda här i storstan? Här upplever jag att de allra allra flesta sorterar. Inklusive jag själv. Vi sorterar plast, papper, batterier, glas, metall, tidningar och ja du vet, allt sånt. Det promenerar vi med ner till återvinningen en liten bit bort. Matavfall sorterar vi också och det blir till biogas. Det jag slänger i vanliga soporna är typ blöjor,tops och lite sånt. Knappt nått alls. Vi har hämtning varannan vecka och brukar knappt ha en halvfull tunna(liten).
Många av våra grannar har något som heter sortera hemma (som dock kostar lite mer, än om man gör som vi). De har två stora sopkärl som innehåller fyra fack vardera där de sorterar undan precis samma som vi, med skillnaden att det hämtas hemma. De har då hämtning varje vecka fast varannan tunna så att säga.



Blogg: http://bomullshuve.wordpress.com
2013-02-23 @ 15:19:04


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus