Ledsna ögon

Fantasin och verkligheten är ofta inte ett dugg lika.

Vi har en hund. En underbart egensinnig liten Bullterrier.  Det jobbiga är att vi nog inte kan ha honom kvar.

 Han är alldeles för våldsam. Eller inte direkt våldsam, utan väldigt sprallig. Han har ALDIG morrat åt någon eller något.
Vi får ta av honom leksaker och mat, men han har inget uppförande. Det är inte så att vi inte försöker uppfostra honom, det är klart vi gör! Det finns inget alternativ där. Det är ju aldrig hundens fel, oftast, för att inte säga alltid, ägarens fel.  Just nu  känner ja mig som väääärldens sämsta ägare.

Att ha honom bland barn är inte aktuellt. Vet inte om det är något övergående eller om det alltid ska vara så. Kan bero på att han bara är 18 veckor. 
Vi har iaf pratat med uppfödaren. Hon har gett oss lite tips och sånt, men nu känns det förjävla jobbigt. Så om du har en egen bulle, snälla, är det kört för oss?? Reflektioner från er tack!


Kommentarer
Kia

Hella var ju värsta (!!!) monstret nyss. Det var många studer då det kändes hopplöst. Fortfarande ibland, men hon har lugnat ner sig lite. Hon bits fortfarande om hon blir uppspelt eller övertrött eller frustrerad, men det går snabbare att få henne att sluta. Vi kör "ryggsäcken" om hon blir för jobbig. Alltså sitta på knä med henne sittandes mellan benen med ett lagom fast tag om hennes axlar/framben/bröstkorg, där hon inte når att bita i händerna, tills hon har lugnat ner sig.



Blogg: http://kiapalmang.com
2010-07-07 @ 11:48:38
Sofia & Hiro

Hejsan!

Vet inte vad jag ska säga riktigt, men det är en bulle och det är så de är. Min Hiro är 2 år och 4 månader och fortfarande ett riktigt yrväder. Han vet precis vad som gäller för regler men struntar ofta i dem högaktingsfullt. Hade inte er uppfödare informerat er innan om hur det är att ha bulle, hade ni inte läst på? Det är en bullterrier och de är intensiva och testar ständigt samma sak om och om igen. Det är härligt med en hund som aldrig ger upp och visar sin glädje fullt ut! Försök att se det som bra egenskaper och det är ju rasens särdrag. Ge inte upp, fortsätt träna. Tänk på att det är en liten valp ni har och sätt inte för höga krav. Jämför inte med andra hundar utan var glad för de framsteg er vovve gör utifrån sina egna förutsättningar. Bästa metoden för mig med min tok-bulle när han är för vild är att sätta honom ner och köra en avslappningsstund eller att passa på att använda energin till nåt positivt och skoj som att träna in ett litet trix.



Blogg: http://hirosvarld.blogg.se/
2010-07-07 @ 12:45:39
Julia

Ture var likadan! Han blev mycket bättre sen vi tog en vardagslydnadskurs men har alltid varit ett bångstyre. Det är först de senaste månaderna (han är 1½ år nu)vi har kunnat lämna honom ensam hemma utan att oroa oss för att han har ätit upp något ;)



Det bästa medlet mot en bulle är tålamod. Viktigt är att aktivt träna passitivitet också.



Det var inget som funkade när vi sa "nej". Vi hade vattenspruta, provade nedläggning men sen kom vi på att han är livrädd för duschen så om han är olydig nu räcker det med att vi släpper ut honom i badrummet :P Ändå är han inte rädd för vatten ute och så utan badar gärna! ja.. kanske kan nånting vara till hjälp... :)



Blogg: http://juliaederyd.blogg.se/
2010-07-07 @ 16:54:43
Emma & Wilda

Hej på er!

Ni har köpt er en tvättäkta bulle :) Tyvärr är de ganska påfrestande som valpar och unghundar, det är inte förrän de bli ca 2 år som de blir lugna och mysiga som sjutton! Klarar ni den "jobbiga" tiden med er bulle så kommer ni ha en bästa vän för livet.

Bullar är envisa som SJUTTON och egensinniga, de är inte hundar utan bullterriers :D Fullkomligt underbara!

Nu vet inte jag exakt vad det är ni tycker är jobbigast men man måste vara konsekvent men samtidigt kärleksfull.

Jag och Wilda har haft våra tjafs och brottningsmatcher under hennes 2,5 år som vilding men nu är hon underbart lugn (snart 3 år)... Nästan tråkig ibland ;)

Kramar från oss!



Blogg: http://bullenwilda.5min.se
2010-07-07 @ 18:44:44
Anna

Läste din blogg genom bulleforum men svarar här istället =)

Gnuttas skriver bra råd och en till sak som du kan tänka på att vara väldigt lugn med valpen! Blir man arg och hispig med en bullterrier så tycker de oftast att det blir jätteroligt och stressar upp ännu mera. Funkar inte dina enkla men bestämda "nej" så sätt dig ner brevid hunden och ta honom till dig och bara håll honom tills han lugnar ner sig!(du behöver inte säga nånting utan bara vara lugn och smeka lugnt över ryggen) Jag har en miniatyr och kan lyfta upp henne och håller tills hon lugnar ner sig. Hon har nu lärt sig att så fort jag tar upp henne så blir hon lugn.

Jag vet att det kan kännas frustrerande men mitt bästa råd är att håll dig lugn och var konsekvent i det du gör! En bur är absolut inte nå fel att ha när de stressar upp och gör en massa bus! Där lär dem sig att det händer inget och det är lika bra att lägga sig ner! En bulle är buffliga och som en bulldozer i vardagen men det är deras charm och bara att lära sig leva med =) Men självklart ska dem veta vad som är okej och inte! Lycka till och hoppas du kan njuta av att ha en bullterrier!!

MVH Anna



2010-07-07 @ 18:47:48
Mayas matte

Hej, bullar är jobbiga, men också väldigt barnkära. Jag förstår ditt dilemma för när min bulle GASAR så flyttar hon berg ;)

Ge honom tid och ha tålamod, jag hoppas verkligen att ni har honom kvar för ni kommer få sååå mycket skoj o kärlek..



Mvh Anette



2010-07-08 @ 14:58:02
Anonym

Det största problemet med hundar i allmänhet är att dom inte respekterar sina ägare förns som får en anledning. Det gäller att bita ifrån ordentligt när han gör något fel. Om ni vågar borde ni nästa gång brotta omkull honom och visa vem som bestämmer.



2010-07-09 @ 06:16:35
Agata och Zena!!

Tuck verkar vara en helt vanlig Bulle pojke....



Bullar älskar barn men när de är valpar kan de vara lite våldsamma, liksom hård kärlek!! Så ni behöver inte vara orolig för att ni skall ha barn....



Ni skall vara glad att han har humor, för det är så jag ser på det!! En Bulle skall spela en spratt varje dag.... de är ju clownar:-)





2010-07-10 @ 16:58:50
Christina

nä det är inte för sent , ta ett ordentligt tag i det lilla monstret, han/hon måste få veta vem som sprallar o när det sprallas, prata med uppf. o be att ni får komma dit så uppf. kan visa , det brukar vara det bästa o det vill säga om uppf. har kunskap om rasen så bör den hjälpa till mera än råd, dom små monstren är lite halvgalna när dom e små o det är då ägare måste sätta gränsen . tänk efter hur långt vill ni monstret ska gå? tycker ni att bullen redan gått för långt så sätt stopp, har själv fostrat bullebarn i 20 år o dom e monster i början, om ni vill så hör av er så hjälper jag gärna till, vi bor ju nästan grannar:)) Tuna-Hästberg

CH



2010-07-10 @ 23:38:25


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus