V 29+1

Alltså hallå!!

10 veckor kvar. 10!! Det börjar bli läskigt nu. Och om någon undrar, nej jag har inte funderat på själva förlossningen. Det tar vi när det händer. Ungen kommer ut iaf. =)


Har ju för guds skull inte köpt en enda vettig grej.

Jag har köpt Star Wars mjukisar och en Barbapapa familj. Det kanske inte direkt kvalificeras som vettiga saker. Eller??

Vi ska iaf packa in hund, oss och pengar i svärmors husbil nästa helg. Vi far till Ullared! Då ska vi shoppa, vi ska shoppa allt. En sväng till IKEA bara och sen borde vi nog ha bockat av allt på listan.
Listan som jag inte ens gjort men som jag kanske borde göra?

Och hur länge ska jag jobba? Hade siktet inställt på mitt i september, men som det ser ut på jobbbet, behövs jag ett tag till. Inte för att det är jobbigt, inte på något vis, än så länge. MEN! Bara för att jag sa det, så kommer väll nån krämpa krypandes snart.

Skogspromenad

Jag lyckades få ganska bakfull husse ur sängen för en skogspromenad med vovven. Två timmar blev det ut i det gröna och blöta.

Vi gick och vi gick. Hittade ett älgpass och slog oss ner där för en fikapaus. Vovven fick morot och skinkmacka. MUMS!Sen lyckades vi även gå vilsen en liten stund. Men vi hittade bilen iaf! 

Skinkmackan var nog dagens höjdpunkt för honom.Dessvärre var nog inte duschen en höjdpunkt. Men han var svart på hela underredet och hade säkert massa fästingar som kröp på honom. Så en avspolning fick han allt tåla.

Han sover så sött nu och vi har ätit lite kinesmat. Mycket smarrigt.

Ska ge mig på att kasta ihop en äppelpaj, sjukt sugen. Däremot blir det ingen hemgjord vaniljsås idag. Det orkar jag inte vänta på.
Är man mer sugen på fika så finns det även morotsmuffins från igår kvar.


Tandläkaren

Usch å fy!!

Var hos tandläkaren idag. Var helt enkelt tvungen, kunde inte sova för tandvärken. Bet sönder en visdomstand för ett halvår sen. Har inte tänkt så mycket på att den är trasig, den har inte bråkat.( Men det är inte den som bråkar nu heller, det är kompisen brevid..)
Men igår, dra åt helvete!!

Det hela började i söndags. Vaknade med svid i halsen och rinnade näsa. Brydde mig inte så mycket, det var väll dags att bli sjuk helt enkelt. På måndagen på jobbet var jag helt borta av feber, far fick köra hem mig en timme tidigare än jag slutade. Hem, däcka i sängen och sov till tisdag morgon till och från. Då känner jag en molande tandvärk.. Struntar i den så länge det är möjligt vilket inte var så länge. Sambon kommer hem med alvedon, strepsil, bafusin och resorb. Underbara sambo! Ringer en tandläkare och får en akuttid. 

Till saken hör, att jag har tandläkarskräck ,och då menar ja inte att jag blir svimfärdig. Nej nej, sånt är för mesar.
                 Jag blir hysterisk!! Grinar, snörvlar, hyperventilerar och skakar.
                                  Tack Folktandvården för år av terror!!
  

Men hos den privata tandläkaren är man nog mer noga med att kunderna kommer tillbaka. Dom var så snälla och trevliga. Iofs peta hon bara lite, tog en röntgenbild, konstaterade tandlossing och spolade rent. Men den korta stunden var hon försiktig och lugn. Hon lovade mig mycket bedövning nästa gång. För nästa gång då ryker ondingnen!! Och den trasiga polaren längst bak.

Jag är inte glad, gillar inte tandläkare som sagt, men jag kan inte ha en trasig tand. Det är en tuggtand så jag kommer inte se tandlös ut..

En sån dag idag

Vovven har en sån dag. En "hoppsanstuddsanhejsan"dag. En dag när hans matte måste hinna med lite grejer, men inte hinner för han har damp. Men efter en rask promenad så får han vila i buren en stund. Så jag hinner diska, plocka, förbereda maten och duscha.

Svärmorsan fyller ju 50 år idag! Eller egentligen imorgon, men vi firar henne idag. Så sambon är dit nu med smörgåstårtor och hjälper nog till att bära lite bord och så.

Har en snabb bebis update också.
Var hos bm i tisdags.  Hade lite högt socker, vilket kan bero på en halv asksöta björnar som slank ner en halvtimme innan.. =) Hoppsan! Så det blir en till glykosbelastning. Inte roligt, men nödvändigt.
Alla mått och blodtryck var superbra. Däremot var inte blodvärdet lika bra. Men vid nästa koll kanske det har repat sig.

Men nu ska ja nog sätta igång. Så man får någonting gjort idag.

Soliga söndag

Har idag träffat en vän som flyttat härifrån. Lääängesen vi sågs, men det sköna är, att det kändes som att vi träffades senast igår. Inte alls sådär jobbigt och krystat som det brukar vara när man inte setts på ett tag. Hennes syster var med också men hon bor fortfarande här så vi ses ibland.

När vi fikat färdigt tog vi en slöglovända på varuhuset. Hittade väll inget speciellt men klämde nog på alla barbapappagrejer som fanns på barnavdelningen. Köpte inget, ska ju till Ullared om allt blir som planerat.
Tog en sväng runt om i stan och kika i skyltfönster.
 Vita faran följde med. Hör och häpna! Han var såååå duktigt! Mycket stolt matte. Han nosa lite på sällskapet men försökte inte äta dom. Jag är så stolt så jag svävar. Ja jag vet, löjlig. Men för mig är det ett litet steg i rätt riktning.

Kilade hem med honom och gav honom en morot för han var så duktig. Den slakta han men åt kanske 30% av den. Satte mig ner med framsidan på bebisboken men får inte riktigt till det. Får knåpa lite till. Men nu ska jag värma lite rester till lunch. Sambon är hos svärföräldrarna och grejsar lite.


Hundmupp

Våran underbart? bångstyriga lilla vita fara ska härmed gå i skola.
Jag har gett mig faan på att eftersom han är så jäval spattig, måste han ha lätt för att lära sig sakjer och på så sätt bli utmattad.

Så igår dök det upp ett gäng böcker:

Min bästa vän - Aktivering och hundpsykologi , Marie Hansson
Aktivera din hund , Charlotte Swanstein
Aktivering - smart lek med din hund , Nina Roegner Alexandra Kamis

dessutom, en bok som jag läste igenom fort fort, iofs bara 45 sidor, men ändå. =)

Dominans och ledarskap - Fakta eller fantasi? , Barry Eaton

Mycket intressant bok!

På lördag kommer hans mamma och uppfödare på besök. Spännande! Får se hur han reagerar på dom. Vi ska gå till hans favoritäng så han får kuta av sig.


Mördar hund! Eller...?

 Fick en smaskig tuggring av husse. Inte visste han att den skulle färga av sig.. =)


                                                          Så ikväll vankas bad.
Ska testa schampot för vita hundar. Vi får väll se om han blir ren å vit igen..

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus