Ett jobb, tack!

Man funderar ju vad man vill bli.
Tanken slog mig, dagmamma?

Som dagmamma:
* Har man inte lika många barn
* Kanske i fler varierande åldrar
* Man kan lägga mer tid på varje enskilt barn
* Det är mysigare att vara hemma hos någon än att vara på dagis
* Man har bättre förutsättningar att se till att barnen får i sig ordentlig mat

Det är nog just maten som får mig att spekulera.
Absolut, det är balanserad och varierad mat på fisens dagis. Men dom äter samma mat som skolan. Kokakyl. Som är saltad.
Kebabgryta och tacogratäng.
Förvisso inget jag själv äter, men skulle jag göra det så skulle jag inte GÖRA det. Förstår ni hur jag menar?
Fisen vill ha allt som jag äter. Han får smaka allt. Än så länge äter han också allt.
Men jag lagar ju sån mat som är "normal", husmanskost, nyttig ordentlig mat.

Dagis har inte den möjligheten. Tyvärr. Jag tror det handlar om pengar, som många andra gånger.
Hade dom möjlighet skulle dom säkert laga maten själva. Från grunden. Inte såsbaser och färdigskalad potatis i vakuum och ägg på rulle.

Jag kanske är kinkig och målar upp mig själv som nån supermorsa. Nädå, inte ens i närheten.
Tycker bara att sån mat inte är för barn. Oavsett storlek.
Nu snöade jag in på maten.

Jag tror att barn som går hos dagmamma blir med ödmjuka och förståeende. Mer hjälpsamma och vänliga. Kanske bara är en fördom, men är det då inte en bra fördom?


Kommentarer
Pinkie

Har själv aldrig gått på dagis, enbart dagmamma och har jättepositiva minnen! Så varför inte? :)



2011-11-15 @ 21:49:01
Lisa

Åh, Karin. Jag är precis som du! Jag är intresserad, passionerad och engagerad när det gäller maten för barnen! Det är sååå otroligt viktigt, och självklart ska dom få en sån bra start som möjligt. Det är deras rätt, vår skyldighet.



Jag är inte på nåt sätt hysterisk. Mina barn äter godis, kakor, glass och annat skit. Det gör ju jag med. Och gissar jag rätt så kommer dom pilla i Hugo ett kex eller annat alldeles för tidigt.



Men det kan jag ta, så länge jag vet att jag alltid gör mitt bästa, och serverar bra mat, två gånger om dagen.



Självklart blir det korv med bröd, någon gång. Men jag gör gärna långkok. Kalops, stek. Strömming. Torsk och äggsås. Kärlek, tid och lust ska man lägga ner i matlagningen. Då blir det bra.



Riktiga grejer. Ekologiskt. Krav. Riktig grädde. Riktigt smör.



Tyvärr har ju kommunen gjort en riktigt kass upphandling nu. Från att ha köpt ekologisk mjölk från Milko, kommer nu mjölken från Arla. All köttfärs kom från Tolvsbo. Kravägg från Säter. Nu är allt från samma ställe, tyvärr. Stora centrallager.



Men där jag kockar är det smör, bregott. Och vispgrädde. Och jag har aldrig gjort tacogratäng. Satt mig på tvären gällande Tacos på förskolan. Det får föräldrarna stå för.



Jag är lätt med på dagmammeidén, alla gånger! Seriöst, alltså. Det vore grymt!



2011-11-19 @ 09:58:28


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus