Helgen i Sjötorp

På fredag morgon lämnade vi Smedjebacken runt halv nio och for mot Sjötorp. Men först, ett stopp i Ludvika för frukost. På Donken! Som jag längtat. Resans första highlight.
 
Mätta och belåtna styrde vi kosan mot Örebro runt.. halv tio typ. Väl i Örebro botaniserade vi i Systembolagets små vinflaskutbud. Fick med oss ett par tre fyra stycken små, tre stora och lite cider och nån öl.
In på Coop och köpte lite chips och groggvirke. Ja, för vi hade ju sprit med oss också.

Mian stackars öron blev våldtagna av en kakdemonstratör. Hon bjöd på Annas pepparkakor i fingermarie utförande. Ganska goda men inte mer. Tog ett paket för att få tyst på tjålet.
Vad hon pratade om? Tatueringar.
 
Hon frågade om det gjorde ont, vart jag hade gjort dom, vad dom kostade, om man får blodsjukdomar, om det är bättre att göra det på en studio eller en soffa hos en polare, vad dom stod för, vad JAG tyckte HON skulle tatuera, vilken studio som är bäst i Öerbro, att hennes son hade tagit hål i tungan hos en kompis och det gick huuuuur bra som helst men att hennes väninna; (hennes ord inte mina) , hade tagit hål  på en studio och hennes tunga blev minsann svart, att hennes tandsmycke trillat av efter bara fyra år och att hon nog ville ha en diamant ändå så det gjorde inget.
 
Tillslut visslade min sambo till så jag hade en anledning att gå därifrån. Maj gad.
 
In med allt i bilen och en snabb lunch. Nu är vi på väg!
 
Anlände till ett soligt Sjötorp och välkomnades av dom som redan var på plats. Installerade oss i "sviten" och knäppte en cider. Nu är vi lediga!
 
Fredagen gick i lagom tempo och avslutades med pastasallad till middag och relativt tidigt sänggående.
 
Lördagen började med lite frukost och sen en promenad längs kanalen. Mycket fina båtar såg vi. Och mycket små små grodor. Fanns huuuur många som helst.
 
Runt lunch for vi in till Mariestad och provianterade lite. Tillbaka till huset med förhoppning om att slappa på gräset i solen. Men nej. Regnet öste ner i perioder så det var minsann ingen ide.
 
Kvällsmaten skulle förberedas så vi posterade oss i köket.
Sallad, fyra såser, kyckling och grönsaksspett, färsk potatissallad och en köttbit på 5,5 kilo.
 
Allt var gudomligt gott. Köttet var grillat till rosa perfektion. Man åt ju såklart lite för mycket.
Det var kanske därför man heller inte blev berusad. Bara trött.

Relativt tidigt sänggående betyder relativt tidigt uppvaknande. Eller ja, inte före min sambo såklart. Han väcker tuppen.
 
Söndagen var avslagen och lugn. Ingen ville nog åka hem. Alla mådde nog bra av lite ledigt.
Men vardagen väntar!
Lämnade runt två och gjorde ett stopp på Marieberg på hemvägen. Shoppade lite och åt lite kvällsmat innan vi for hemåt för att hämta min fina unge.
Väl hemma hoppades vi på att ungen skulle somna och vi kunde dumglo på tv en stund. Icke!!
 
Han ville snacka lite och hänga med oss. Så han gick runt med en ölkorv och mellan tuggorna på den så käkade han lite brie, grillad kyckling, salt och vinäger chips och finn crisp.
 
Familjen trillade i säng tillsamman runt tio. Jag och Fredrik toktrötta, Isaac pigg. Så han fick lite böcker med sig i sängen och låg och bläddrade i dom länge.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus