Det här med rosa och godis

Folk pratar ju. Om alla andra. Målar upp sig själva som några jävla änglar som har "rätt" värderingar och uppfostringstaktik.
Visste inte att man kunde göra rätt och fel där. Alla föräldrar uppfostrar väll sina barn som dom vill.

Kanske som vegetarianer, som slagskämpar, som mobbare, som små prinsar och prinsessor, som godisråttor, som pojkiga pojkar och flickiga flickor.

Jag uppfostrar mitt barn till en självständig, ödmjuk, medveten och vettig individ.

Vilket då innebär att han inte får springa runt och stimma i en evighet. Han får inte slåss. Han får inte vräka i sig godis och läsk. Han får inte skrika, sparka och bitas.

Han får istället springa runt och stimma en lagom stund. Han får saft och nån kaka då och då. Han får springa, hoppa och härja utomhus i friska luften.

Varför han inte får göra som han vill och som barn i hans omgivning gör?

För att jag tycker inte det lämpar sig med Cola och massa godis till nån som är två är. Tycker inte det lämpar sig att springa runt och vråla. "För han är pojk och pojkar gör så." Tycker inte det lämpat sig att leka så hårt att barnen blir ledsna.

Men enligt vissa så gör jag fel. Framför allt gör jag fel för att jag klär honom i rosa. En färg från spektrat. Jag har nog aldrig förstått det där med tjejiga och killiga färger.
Jag har ju kläder i alla färger. Killiga också. Väldigt lite tjejiga färger.
Förmodligen gillar jag tjejer egentligen då.

För det är vad folk säger. "Klär du han i rosa blir han bög." Då borde ju jag vara flata. Och alla andra tjejer för den delen.

Jag trodde inte man kunde _bli_ bög. Det är något man är.
Lika som att man _får_ inte Downs Syndrom. Det födds du med.

Säger inte att jag är världens bästa morsa. Absolut inte.
Men jag säger heller inte att nån annan är världens sämsta. Bara för att dom uppfostrar sitt barn på ett annat vis än jag.

Kanske ska jag börja säga det. För andra skäms inte för att säga att jag är dålig i det jag gör.

Detta ämne kan man nog diskutera i en evighet. Det är bra. Saker som detta ska diskuteras. Alla tycker olika och det får man.
Men sätt dig inte över nån annan.

Sätt dig för faan inte över mitt barn för då kommer du ångra det.


Kommentarer
Sara Nordberg

Stå på dig Karin, du vet vad du tycker och vad du vill, det är det viktigaste!
Du är en bra mamma, den bästa för Isac, det kommer du alltid vara.
Men i den lilla byn där ni bor snackar alla skit om alla, tyvärr. Det finns alltid någon man kan hacka ner på när man själv kanske inte har det så bra eller önskar att man gjort annorlunda val i sitt liv. Tro mig här har du MIG, jag som fått ta så mycket skit genom åren så fy f-n men jag har också gått mycket starkare ur det med och idag vet jag precis vad jag gjort rätt och vad jag gjort fel och det finns inte mycket jag ångrar i mitt liv.
Kram finaste Karin till dig och din fina familj.



2012-09-25 @ 21:49:17
sofia

Du är en skir bra morsa karin!
Jag tycker exakt som dig och försöker uppfostra jack så! YOU GO GIRL!!! ;)



Blogg: http://sailorjack.bloggplatsen.se
2012-09-28 @ 09:23:17
bomullshuve

Alltså. Jag orkar inte!
Jag orkar typ inte ens kommentera. Jag tror du vet hur jag tycker och tänker kring de här frågorna... Utan att ha träffat dig tillsammans med din prins, så är jag helt övertygad om att du är den bästa mamman han kan ha! Han avlider inte av lite rosa så länge han gärna vill ha det. Jag har för mig att han valde en rosa potta alldeles själv? Dessutom är det väl bara sunt att han inte får godis och andra sötsaker i tid och otid? Jag tror att det blir svårare när man får syskon, men det är inte heller skrivet i sten... Elsa har aldrig ätit godis. Hon vet inte vad det är. Men, hon har fått smaka på bulle och sockerkaka när vi varit på kalas osv. Popcorn( osaltade då) har vi introducerat förra veckan. Men då var det fest.
Stå på dig Kvinna! Jag står bakom dig!



Blogg: http://bomullshuve.wordpress.com
2012-10-01 @ 14:24:51
Simone

Du börjar bli för ödmjuk, älskling! Deras bullshit ska inte ens påverka dig! Du vet att du är awesome!



2012-10-03 @ 11:42:34


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus