Filmjölkslimpa
Den var ju underbart god! Lagom saftig, fröig och smakig. Med en ost bit och tomat på var det heaven!
Recept?
Varsågoda! Inte mitt eget dock. (Faan)
1 liter filmjölk
3,75 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
2 dl sirap (jag tog brödsirap för det fanns hemma)
4,5 tsk bikarbonat
4,5 tsk brödkryddor
Rör ihop allt.
Häll i två smörade och bröade limpformar. (Går säkert bra i nån mindes ugnsform också)
Grädda i 175 grader, mitt i ugnen i 1,5 timme.
Ät gärna ljumna med ost och tomat.
Den gjorde jag en del för några år sedan.... Men nu var det länge sedan...
Vinkväll, you bet! För min del behöver det inte vara så galet organiserat. Släng iväg ett sms om du känner dig suuuuugen. Jag är inte så svår att få med på lite rajtantajtan.